sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Suomalaisen musiikin päivänä

Nyt on pakko laittaa ruokaohje talteen, tuli nimittäin voittaja-piirakanpohja. Kaikki alkoi siitä, kun viikonlopun eväät pitikin saada riittämään kolmelle. En ollut varautunut tällaiseen vaihtoehtoon. Jätti, Hänen poikansa on vieraillut ruokapatojemme ääressä useana päivänä. Pohdin, että olisi kannattanut sittenkin paistaa se koko lohi. Mutta ei voinut mitään, 1/3 oli pakkasessa syvä uni-osastolla.

Tein muusin hivenen poikkeavasti: 1,3 kg perunaa, 0,5 kg kukkakaalia, punaista maitoa ja voita - laktoosittomana tietenkin. Päätin käyttää muusia myös piirakanpohjaan, kun sitä oli jäljellä muutama desi. Googlailin vaihtoehtoja ja sitten tein omani.

Kalapiirakka

Pohja
130 g voita
3 dl muusia
3 dl vehnäjauhoa
Suolaa maun mukaan
3 tl oreganoa

Nypi ainekset sekaisin, anna taikinan levätä jääkaapissa tunti.

Täyte
N. 150 g pestokuorrutteista uunilohta
Purkillinen sitruuna&pippuri-tonnikalaa valutettuna
150 g pakastekatkarapuja
Muutama luumutomaatti paloiteltuna
5 aurinkokuivattua tomaattia valutettuna
N 1,5 dl muusia

Yhdistä täyteainekset.

Munamaito
100 g aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
200 g creme fraichea
3 kananmunaa
0,5 dl maitoa
Reilu desi juustoraastetta
Suolaa, basilikaa, currya

Vatkaa tasaiseksi.

Kaulitse jauhojen avulla taikina leivinpaperin päälle levyksi. Asettele taikina papereineen uunivuokaan. Kaada täyte pohjalle ja munamaito päälle. Uuni 190 astetta, n 40 min.

Äärettömän täyttävää ja aivan ihana pohjan rakenne sekä maku! Sinne upposi paljon aineksia, jotka muuten olisivat lojuneet jääkaapin uumenissa, hävikki väheni.

Juttutupa oli eilen täynnä jälleen kerran, Beatles-tribuutti vetää porukkaa. Tällä kertaa vuorossa oli Abbey Road, joka ei koskaan ole minun suosikkeihini kuulunut. Musiikki on haastava soitettava ja vaikeasti lähestyttävä osittain. Mutta hyvin pojat sen vetivät ja vielä toisen mokoman sekalaisia Biitles-lauluja päälle. Keikan jälkeen tuli istuskeltua baarissa reilun tunnin verran, kun tuttuja riitti ja puhetta piisasi.

Hieno ilta jälleen kerran, toivottavasti niitä on luvassa lisää. Tietenkin unet hävisivät, joten loppuillan Jean Sn syntymäpäivästä vietän Nukkumasan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti