lauantai 28. maaliskuuta 2020

Rakkautta koronan aikaan*

*Otsikosta on kiittäminen Gabriel García Márquezia. Oli ihan pakko. Ja kirjakin on erinomainen, pitää jossain välissä lukea se uudelleen.

Perjantaina kävin töissä. Aloitin työt kotona, läksin toimistolle kymmenen jälkeen. Tosin ensimmäiseen bussiin en noussut, kun sinne jonkin kivenkolosta könysi joku räkivä, köhivä, irrationaalisesti käyttäytyvä, mölisevä narkomaani. Itsesuojeluvaisto päätti odottaa seuraavan bussin, sen mielestä elämäni on kalliimpi kuin 15 minuuttia.

Kävin Liiteristä salaatit ja sämpylät. Kollega oli myös saapumassa toimistolle mökkisaaresta, minne hän oli virittänyt etätyöpisteensä. Olin ikävöinyt hänen seuraansa, muutenkin kuin lounaalla. Emme olleet ainoita, yhteensä meitä oli toimistolla viisi henkilöä. Tehokas päivä kului kuin siivillä, Hän kerkesi sillä välin siivota kotona.

Kauppareissun Pirsmaan teimme yhdessä. Se oli yhtä kus'helevettiä, ihmisiä aivan liikaa ja hyllyt puolityhjiä. Meidän Eilepassa asiat ovat paljon paremmin. Siellä on Magnersiakin. Kostoksi kävin sitten Alkosta jallun, vodkan ja pullollisen punkkua.

Iltasella tein ruokaa ja maistelin Alkon antimia. Kahdeksan aikaan alkoi Mustaschin liveautotallikeikka Facebookissa. Ihanaa energistä paahtoa, taisin keikan aikana innostua nauttimaan muutaman drinkin yli turvallisen rajan. Nimittäin kun Hän meni unille, jäin itsekseni könyämään olohuoneeseen. Poltin jopa kaksi savukettakin. Ja nukahdin nojatuoliin. Puoli kolmen aikaan kömmin sänkyyn.

Aamulla lämmitimme saunan. Sen jälkeen väistelimme ihmisiä joenrannassa. Ajattelin vielä katua eilen juomaani alkoholia paistamalla banaanilettuja - tiedättehän, kun joskus se yksi banaani joutuu hyljeksityksi syyttä suotta ja menee ihan mustaksi. Silloin se ei kelpaa kummallekaan meistä, eikä sieluni siedä hävikkikäyttäytymistä. Muussan sen turkkilaisen jogurtin kanssa atomeiksi ja teen lettutaikinan.

Ilma oli ihana, harmi, että ensi viikolla taas kylmenee. Naapurilähiössä pääsimme tutustumaan sähkökaappitaidenäyttelyyn. Elämä on ihan paikka koronasta ja eristyksestä huolimatta! Tästä on nyt nautittava niin pitkään kun voimme!




2 kommenttia:

  1. Sama otsikko kuin mulla muutama viikko sitten 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. Emmekä taatusti ole ainoita. Lainaaminen on onneksi aika pieni synti.

      Poista