Symbioosi on välillä hivuttava olotila. Meillä asuva tuskaili omiaan, mutta ei kertonut, mikä oli hätänä. Tunsin painostavan ajatusvyöryn, mutta syytä en tiennyt. Kunnes sitten lauantaiaamuna saimme auottua solmuja. Asia ei sinänsä ratkennut, mutta kun Hän sai puhuttua sen minulle, niin olonsa helpottui. Tuli jopa muutama hymykin. Ihminen on herkkä eläin. Onneksi meitä on kaksi herkistelijää.
Muuten olemme viettäneet aikaa keskenämme suuremmitta ohjelmanumeroitta. Telkkari viihdyttää, kun Downton Abbey jatkuu joka pivä ja Vera jatkaa luonto-ohjelmien jälkeen. Ensi viikon teen töitä jälleen kahden edestä. Onneksi kyseessä on lyhyt viikko. Juhannukseksikaan ei ohjelmaa ole. Menee tänä vuonna kotosalla.
Naureskelin naamakirjassa itselleni. Kun ilma lämpenee, mitä tekee blondi? Tietysti lämmittää uunin. Tein sämpylöitä ja päivälliseksi oman versioni siiderikanasta. Siitä tuli sen verran herkkua, että ohje on laitettava talteen. Tänne tietenkin.
Siideri-creme fraichekana
300 g parsakaalia - varsi kastikkeeseen, nuput pataan
250 g herkkusieniä - varret kastikkeeseen, kuvut pataan (pienet kokonaisina, isot lohkottuina)
250 g punainen paprika lohkottuna vuokaan
Päälle loraus aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja ropsaus suolaa.
1 kg kanan paistileikkeitä stinger (kasvisten päälle uunivuokaan)
Tee kastike paistinpannulla:
Loraus mausteöljyä
Mustapippuri, korianterinsiemenet, curry, suola
Lisää sipulisilppu, parsakaalin varsisilppu- kypsennä viitisen minuuttia, lisää herkkusienten varret lohkottuina muutamaan osaan
Siideriä 3 dl - anna kiehahtaa
200 g creme fraiche
Loraus soijakastiketta
Reilusti tomattipyreetä
Puolikas valkosipuli raasteena
Timjamia tai provence-maustetta
- keittele hetki kasaan
Lisää juustoraastetta pari kourallista
Kaada kastike kanapataan. Uuni 200 c, 40 min. Tarjoa riisin kanssa.
Maku sen kuin syvenee seuraavana päivänä. Eikä tule kalliiksi suuremmallekaan porukalle tehtynä. Liiterin kanapaistileikkeet ovat varsin edukkaita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti