maanantai 10. elokuuta 2020

Ensimmäinen lomapäivä

Ihanan leppoisa olo! Loma rentouttaa mielen, ehkä pian otan päiväunet, kun viralliset asiat on hoidettu. Huomenna aion pestä mattoja ja hakea auton lomaretkeä varten.

Sain reilu viikko sitten vihdoin vastauksen huoltofirmasta, huoltomies kävi ja totesi, ettei jääkaappipakastimesta ollut korjattavaksi. Tänään oli luvassa uuden asennuskeikka, niinpä aloitin aamuni kaapin tyhjennyksellä. Ensin menivät kasseihin maustepurtilot, hillot, sinapit ja muu sellainen, joka ei säikähtäisi heti huoneenlämpöä. Sitten pakkasin muut jääkaappituotteet kasseihin ja sijoitin kassit tyhjään jääkaappiin.

Viritin kylmäkassit valmiiksi. Kun asentaja soitti kertoakseen olevansa 0,5 h päästä perillä, riipaisi pakastimen tyhjäksi ja pienellä pakottamisella sain tavarat mahtumaan kylmäkasseihin. Ajoitus oli just nappiin, asentaja soitteli toistamiseen kyselläkseen alakerran ovikoodia.

Siinä ei kauan mennyt, kun kaveri veivasi uuden kaapin koloonsa ja poistui vanhan kanssa. Meillä oli rattoisa haasteluhetki. Sain maanantaipäivän Rosenlewin tilalle toivottavasti jonain muuna päivänä tehdyn Upon. Ainakin muoviosat tuntuvat tukevammilta, jääkaapissa on tilaa enemmän. Pakastimeen meni kamaa saman verran kuin vanhaan.

Olen onnellinen. Vähän jouduin kantelemaan kaappiin unohtuneita tuotteita roskiin mm. paistorasva parin vuoden takaa, puolustukseni kuitenkin on, ettei meiltä juuri biojätettä jää. Nyt on paljon turvallisempi olo lähteä mökillekin - tuskin upouusi kaappi saa sillä välin aikaan tulipaloa tai tulvaa. Huoltomieskin totesi, ettei mallia olr tarvinnut mistään pois hakea.

Ennen

Jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti