torstai 10. lokakuuta 2019

Puurokuningatar

Edesmennyt äitiraasuni varmaan kääntyilee tuhkissaan, kun näkee puurovihamielisen tyttärensä joka aamu syövän puuroa. Olen huomannut, että yhdessä lisäkuidun, raejuuston ja mehukeiton kanssa se auttaa minua jaksamaan lounaaseen saakka.

Hän ja meillä taajaan vieraillut esikoisensa ovat myös ihastuneet puuroon. Meillä asuvsn jälkikasvu jopa niin voimakkaasri, että viimeksi vieraillessaan söi sitä välipalaksi. Häntä varten tuli jopa kehitettyä resepti, joka nyt ei muuten eroa tavallisesta puuroreseptistä muuten kuin valmistustapansa suhteen. Itse en paljon mitta-astioita käytä.

Keitän kerralla kattilallisen hivenen löysempää puuroa kuin tavallisesti, koska jääkaappisäilytyksessä hiutaleet turpoavat vähän lisää.

Blondin aamupuuro

5 dl vettä
5 dl kulutusmaitoa
1 dl ohrapuurohiutaleita
2,5 dl kaurahiutaleita

Mittaa nesteet kattilaan, puurojauhot perään kylmään nesteeseen. Levy kutoselle ja sekoita pohjaa myöten niin pitkään, kun puuro näyttää kiehumisen merkit.

Käännä levy nollille, aseta kansi päälle. Hauduta levyllä vähintään 10 minuuttia, mielellään 20 min. (Ei siis kylmälle levylle, vaan anna olla kattila sillä levyllä, jolla keittelit puuron.)  Oma puuroastiani saattaa kököttää liedellä tunninkin. Sekoita joukkoon 1 tl suolaa. Valmis puuro säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Lämmitä mikrossa - ei missään nimessä muoviastiassa (flatalaatit!). Nauti haluamiesi höysteiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti