lauantai 5. lokakuuta 2019

Pharmaca Blondi

Ensimmäisenä esittelen uusvanhan verenpainelääkkeen, mukana uusi nesteenpoistolääke, se tuntuu toimivan. Vähän yskityttää ja hengenahdistaa, sama tuntemus oli joskus 90-luvun lopussa aloittaessani ensimmäisen verenpainelääkkeen natustamista, ei pyörrytä enkä pökrää.

Mutta jalka on ohut, ei turvota. Pissallakaan ei tarvitse juosta, vaikka lääkäri varoitteli. Melkein voin kuvitella hankkivani hameen, kun on polvi ja nilkka. En tosin edes nuorena hoikkana ihmisenä pitänyt mekoista tai hameista. Saattaa olla, että sivuoireena tulee kihti. Se olisikin jotain ihan uutta näissä piireissä.

Glukosamiinin pitäisi alkaa toimia vasta parin kuukauden natustelun jälkeen. Parina ensimmäisenä päivänä ei kannattanut kauas wcstä (sivuoire ripuli), mutta toisaalta kun polven kivut ovat lähes kadonneet, niin uskon plasebon vaikutukseen. Minulle käy mikä vaan, kunhan tulos on myönteinen eikä jalkaan satu.

Uusin kortisoni tuntuu toimivan. En voi väittää päässeeni eroon käsi-ihottumastani, mutta lääke toimii. Pitää vain varoa, että ei iho haurastu liikaa.

Mitäs vielä? Juu. Närästyslääke. Ilmeisesti vatsaportti fuskaa. Nukkumaan mennessä nousee oksennus suuhun. Nyt vetelen esomeprazolia ja parin viikon päästä testataan onko kyseessä heliko vai pettävät sisäelimet. Veikkaan jälkimmäistä. Hajoan käsiin, vaikka vielä voisi yhden 10 vuotta elää, että sitten eläkkeelle päästyään voisi tipahtaa seisovilta jaloiltani.

Eli hieno on jo kavalkadi. Aamulla tyhjään vatsaan närästyslääke, siitä puolisen tuntia ja tiputan mukaan verenpainelääkkeen ja D-vitamiinin. Glukosamiinia ei saa ottaa tyhjään vatsaan, se pitää nauttia ruuan kanssa. Illalla vielä kolestrolilääke ja magnesium. Pari kertaa viikossa vaihdan estrogeenilaastarin, että jaksaisin miehiä vielä muutaman vuoden.

Odottakaas vuosi tai kaksi. Sarja paranee, veikkaan minä. Hieno on aloitusteksti Vanhuuden Kultaiseen Kirjaan. Harmillista on, ettei mikään lääkkeistä demppaa tai piristä, niitähän minä joskus nuorempana toivoin. Ihan saa omillaan vetää. Ei se kyllä varsinaisesti juuri nyt edes harmita. Elän mielenkiintoisia aikoja. Rakastan elämää, kiitos länsimainen lääketiede. Se tuntuu sopivan blondin fysiikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti