lauantai 4. toukokuuta 2019

Kun meinasin kirjoittaa faabelin

Olipa kerran majavankolo, jossa asusteli kuningasmajava alaisineen. Kuningasmajavalla oli assistenttimajava, jonka tarkoitus oli auttaa kunkkua käytännön hommissa, tilata tuoreet puut ja kokoontumiskolot naapurimajavan kolossista....

Sitten minä kyllästyin. Jatketaanpas reaalimaailmassa.

Suolatehtaalla on töissä ainakin yksi sellainen henkilö, joka pyrkii "delegoimaan" ongelmatilateet muille. Huomasin sen jälleen kerran, kun minulle humpsahti laskujentarkatuskiertoon lasku, jolla ei ollut mitään tekemistä kanssani. Hänen kanssaan kyllä paljonkin, mutta koska hän johtavana majava-assistenttina ei voi alentua pakertamaan maallisten asioiden kanssa, niin jonkun pitäisi tehdä ne hänelle valmiiksi. Olen usein kieltäytynyt, koska minulla on ollut hyvä ja puolustava esimies sekä töitä enemmän kuin laki sallii.

Nyt se onneton kokeilee taas, kun pomoni vaihtoi firmaa, eikä uusi ole vielä saapunut.  Kieltäydyin jälleen. Itse asiassa päätin, että jos siitä kynnyskysymys tulee, niin en samassa majavapadossa daamin kanssa polski. On niitä oksia muuallakin katkottavaksi.

Mutta se siitä tuhinasta. Ruumiinrakenteelleni sopisi varsin hyvin neljä töitä, kolme vapaata -rytmi. Veikkaan, että sopisi monille muillekin. Siitä vaan vuorojärjestelmää kehittämään. Viikonloput ovat aika vanhanaikainen keksintö maailmassa, joka ei koskaan nuku. Tuottavuuskin siinä samalla saattaisi kohentua, olisi useammille töitä, tulonjakokin voisi levittyä laajemmalle. Ja kaikilla olisi aikaa tehdä muutakin kuin vain töitä, vaikka lukea tai hoitaa puutarhaa tai ihmissuhteitaan.

Onneksi ilma pian lämpenee. Parvekkeella ei kasva vielä mitään. Jukkapalmussa ei näy uusia alkuja, pian ryhdyn uhkailemaan sitä kompostilla. Tänään en kuitenkaan matkaa puutarhakauppaan, vaan haen toisen antikvariaatti-tilaukseni. Sieltä saapuu Timothy Findleyn Suuri Tulva. Toinen, Robert Holdstockin Alkumetsä, saapui jo viikolla. Jotkut kirjat vain huutavat minulle vuosikymmenien takaa ja aiheuttavat pakkomielteitä. Sitä paitsi Hän ei ole niitä lukenut. Meillä puhutaan kirjallisuudesta ja luetaan myös.


Huomenna olemme olleet naimisissa kaksi kuukautta. Turvallisuushakuisille romantikoille ne ovat olleet ihanat kaksi kuukautta. Elämä on ihmeen hyvä meille, olen sitä jaksanut ihmetellä viime aikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti