lauantai 18. toukokuuta 2019

Kehityskohde - operaatio minä itse

Viikon työmyrsky takana, ensi viikolla luvassa toinen. Olin jo kerennyt tottua vihmerän harjoittelijamme loistavaan työpanokseen. Osasto on muuttoliikkeen kourissa, yhdet kurkottelevat vihreämpiä oksia, toiset tulevat kokeilemaan onneaan erämaassa. Itse olen kiitollinen elämän tarjoamasta mahdollisuudesta kolmanteen ammattiin, vaikka se tulikin tarjolle osittain epäonnisen yrityksen taloudellisten rajoitteiden takia.

Tiedostan, että taitoni nykytyössäni ovat kovin vajavaiset, eikä minulla liene mahdollisuutta sille alalle työllistyä muualla. Ellei... en tiedä, jotain tuolla minunkin korvieni välissä kutittaa, kun sain päähäni tutkia nykyistä cv- muotia ja jopa askartelin omaani. Ihan kursorisesti vasta, nykyään kun tietää, ettei kannata imeä liian kiihkeästi mitään, siellä toisessa päässä on p*skaa kumminkin.

Suurimmat puutteeni ovat excel, lainsäädäntö ja terminologia. Kaikki ovat haltuunotettavissa. Veikkaan, että pyrin aloittamaan excelistä, raportointi kiinnostaa. Olen nähnyt, miten sitä voi käyttää hyväksi päätöksenteossa. Kun löytäisin jostain oppisopimuskoulutuksen, uskoisin saavani esimieheni ymmärtämään sen tuoman arvon.

Mitäs muuta? Taloudellinen tilanteemme minut pistää pohtimaan muita vaihtoehtoja. Palkkakehitys pysähtyi nelisen vuotta sitten. Kulukehitys valitettavasti ei. Mutta budjetointi ja priorisointi auttavat, niissä olen erittäin tehokas. Eikä meiltä puutu luksustakaan, lomalla voi matkustaa, ruoka on erinomaista, eikä kodinsisustustakaan ole tarvinnut unohtaa.

Seuraava suuri hankinta tulee olemaan ehkä jo ensi vuonna isompi sänky. 120 cm on vanhenevalle pariskunnalle jo varsin haastava. Olemme laskeneet, että makuuhuoneeseen mahtuu 140-senttinen sänky. On vähän enemmän tilaa kääntyä. Mutta toistaiseksi tilanne ei ole mahdoton, molemmista on nautinto olla lähekkäin (etenkin kun viihdevuosioireet ovat pysyneet poissa, kiitos kivojen laastareiden).

Välillä käy mielessä ylpeydellä, että tällainen tästä nyt sitten tuli, elämästä. Ihan hyvä, välillä mahdottoman hieno. Mutta vielä on aikaa parantaa, ei saa jäädä tuleen makaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti