lauantai 16. maaliskuuta 2019

Valistunut oligarkki töitä vailla

Onhan se nyt vaan kertakaikkiaan niin, että maailmasta puuttuvat aivot. Mielestäni minulla ne aivot tietenkin olisivat. Voisin järjestää maailman uudelleen, että se oikeasti toimisi. Vaalit lähestyvät, yksikään ehdokas ei tunnu antavan minulle sitä, mitä olen vailla.

Ensimmäiseksi tulevat mieleen Iissiksen lapset ja Persukkeet ja muu kriminelliaines. Voisiko heidät sijoittaa esimerkiksi reservaattiin (tyyliin Selviytyjät, sen verran konseptia pakkoseuranneena tiedän), missä aseisiin annettaisiin letaalit panokset? Rajoitettu määrä elintarvikkeita, strategisesti eri puolilla molempien tarvitsemia aineksia. Siinähän sitten joko tappaisivat toisensa tai opisivat tekemään yhteistyötä. Se olisi ainoa avain pois reservaatista.

Vankilat voisimme muuttaa palvelukodeiksi. Kalterit pois ikkunoista, ovet auki ja hoitohenkilökunnalle tarvittava koulutus. Eristysosastoille muistisairaat, joita nyt vähän pitääkin vahtia.

Kansalaispalkka käyttöön, toisen asteen koulutus maksuttomaksi. Miedot huumeet laillistetaan (myynnistä valtio saisi verotuloja, turismi lisääntyisi, ehkä jopa se toivomamme työperäinen maahanmuutto). Joukkoliikenne ilmaiseksi, maaseudulle kutsuperäinen joukkoliikennemalli, yksityisautoilun verotusta voisi nostaa, toki vähemmän niille ajoneuvoille, jotka saastuttavat vähemmän.

Kierrätystä suosittaisiin muovipanttijärjestelmän avulla, biopolttoaineita saisi ruuanjätteistä, kasvisruokaa suosittaisiin, mutta mitään ei kiellettäisi. Suomalainen saisi pitää HooKoon Blöönsä, kunhan se vaan pakattaisiin kierrätettävään materiaaliin. Tutkimusta ja tuotteistamista lisää sille puolelle.

Siinä nyt ensimmäiseksi mieleeni tulleet ajatukset,joita ryhtyisin ajamaan valtaan päästyäni. Niin ja viinit pääsisivät maitokauppoihin. Mikseivät viinatkin? Niinhän ne ovat muuallakin maailmassa eivätkä tunnu ihmiset kuolevan sen enempää alkoholismiin kuin Suomessakaan. Alko on aikansa elänyt instituutio, verotushan ne tulot valtiolle tuo.

Jotta missä mun pestini valistuneena oligarkkina luuraa? Vaalejakaan ei tarvitsisi järjestää - säästyisi pitkä penni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti